Thriller

Lieneke Dijkzeul – De stille zonde

Het verhaal
Tijdens een schoolreünie wordt Eric Janson, docent Engels vermoordt. Er zijn geen getuigen en er schijnt geen motief te zijn. Inspecteur Paul Vegter, die een eenzaam bestaan leidt sinds het overlijden van zijn vrouw, staat voor een onoplosbare zaak. Oud-leerling David Bomer lijkt meer van de toedracht te weten dan hij wil vertellen. En waarom begint hij zo overhaast een relatie met Eva Stotijn, ook een oud-leerling en alleenstaande moeder met een dochtertje van vier?

Mijn mening
“De stille zonde” komt wat langzaam op gang, pas vanaf de tweede helft van het boek vond ik het verhaal spannend en interessant worden. Het is geen thriller waarin de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen, het verhaal wordt rustig opgebouwd.

De personages worden heel duidelijk omschreven en komen echt tot leven in dit verhaal. Inspecteur Paul Vegter is een symphatieke rechercheur en dit is een prettig afwisseling. In diverse andere thrillers worden rechercheurs vaak neergezet als knorrige oude mannen. “De stille zonde” is een mooi boek, met als enig minpuntje dat het langzaam op gang komt.

Doe mee aan het gesprek

  1. Ik ben het met je eens; mooi boek, maar komt inderdaad langzaam op gang. In het begin voerde ze meteen veel personages op, daardoor duurde het lang voor ik door had wie wie was.

  2. Ik ben het met je eens; mooi boek, maar komt inderdaad langzaam op gang. In het begin voerde ze meteen veel personages op, daardoor duurde het lang voor ik door had wie wie was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *