Tineke Beishuizen – Als zand door mijn vingers

Het verhaal
Wanneer Emma van der Merwe haar zuster Floor bezoekt omdat die jarig is, treft zij een leeg huis aan. Floor die alleen woont sinds haar man jaren geleden in gezelschap van zijn vriendinnetje bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen, is gezien de stapel kranten op de deurmat al geruime tijd weg.
De verdwijning van Floor is het begin van een kentering in het leven van Emma. Tijdens haar zoektocht naar Floor dringt het steeds sterker tot haar door dat ze de mensen om zich heen nooit echt gekend heeft. Ook haar eigen zusje niet.

Mijn mening
Ik heb dit boek niet ervaren als een thriller, natuurlijk wil je wel graag weten wat er met Floor is gebeurd maar het boek leest niet als een spannende pageturner. Op mij is dit verhaal meer overgekomen als een roman met een spannend tintje. De gevoelens die de hoofdpersoon Emma doormaakt wanneer Floor wordt vermist vindt ik heel mooi omschreven. Je kan je door de manier waarop Tineke Beishuizen dit proces omschrijft levendig voorstellen wat Emma precies doormaakt en je kan je daardoor ook makkelijk in haar verplaatsen. De ontknoping (wat is er gebeurd) komt niet als een verrassing omdat de hints vrij duidelijk zijn en één richting opwijzen. Het verhaal is goed geschreven met pakkende zinnen en daardoor is het een heerlijk vakantieroman, maar geen thriller.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door