Tineke Beishuizen – Dood door schuld

Het verhaal
“Er zijn mensen die zeggen dat het de schuld is van het actie-comité dat Kirsten die avond stil en bleek als een wassenbeeld op een brancard de ambulance in werd geschoven.”

Anne en haar man en kinderen leiden een onopvallend leven in een rustige en welvarende buurt. Maar dat verandert wanneer Anne een schoolgenootje van haar dochter aanrijdt. Terwijl Anne verteerd wordt door schuldgevoel, moet ze machteloos toezien hoe haar gezin te lijden heeft onder de situatie.

Mijn mening
“Dood door schuld” is het derde boek van Tineke Beishuizen en wordt aangeduid als roman. Het eerst boek “Als zand door mijn vingers” werd aangeduid als literaire thriller en hierover verschilden de meningen sterk.

“Dood door schuld” verteld het verhaal van Anne, die samen met haar gezin en twee kinderen een heel normaal leven leidt. Anne heeft een drukke baan en haar man Jaap heeft zijn eigen accountantbureau. Op de avond dat Anne gepromoveerd wordt en een hoge functie krijgt, rijdt ze op weg naar huis een meisje (Kirsten) aan. Niet veel later overlijdt Kirsten aan haar verwondingen. Dit drama heeft uiteraard verstrekkende gevolgen voor het gezin van Kirsten maar ook voor het gezin van Anne en over het laatste gaat dit boek. Anne wordt zo verteerd door schuldgevoel dat ze geen plezier meer mag hebben van zichzelf en dat ze niet meer mag lachen, dit is van grote invloed op de sfeer in huis. Alle gezinsleden leiden onder het drama dat heeft plaatsgevonden, dochter Jolien wordt steeds stiller en gaat met tegenzin naar school, de vriendenkring van Jaap en Anne keert hen de rug toe, de hoeveelheid klanten van het accountantbureau nemen af etcetera.

Je kan je voorstellen dat de nasleep van zo’n drama inderdaad zo zal verlopen als Tineke Beishuizen omschrijft. Toch lijkt het wel alsof Anne wel heel erg lang vierentwintig uur per dag in schuldgevoel leeft.

Ik vond “Dood door schuld” een leuk boek om gelezen te hebben voor tussendoor, het verhaal leest heel makkelijk weg. Ik zie dit soort boeken als heerlijke boeken om te lezen zonder ‘wauw’-effect als je ze uit hebt.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door

Reacties

Eén reactie op “Tineke Beishuizen – Dood door schuld”

  1. bella avatar
    bella

    het is een goed boek ik heb het al zo een 3x opnieuw gelezen. ik hou meestal van spannende boeken maar dit verhaal houdt je er goed bij zonder spanning!!