Wat ik eerder had willen weten – Marian Mudder

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik het boek Sofasessies – hoe therapie mij niet geholpen heeft en vooral waarom niet – las. Naar aanleiding van de boek bezocht ik een lezing van Marian Mudder bij de Bibliotheek in Eindhoven en ging ik naar haar theatertour. In die tijd kampte ik zelf met angst- en paniekaanvallen, waarvoor ik al heel veel dingen had geprobeerd om er zo snel mogelijk uit te komen. Eigenlijk wilde ik graag dat iemand mij gewoon een doosje zou geven met daarin de sleutel tot de oplossing, een quick fix, maar deze was er natuurlijk niet. In het boek Sofasessies had Marian het over EFT (Emotional Freedom Technique), dat sprak mij toen zo aan dat ik haar gemaild heb om er nog meer over te weten te komen en op die manier kwam ik in contact met een erkende EFT behandelaar in Eindhoven. Dit heeft mij heel erg veel gebracht en met name een grote angst die ik sinds mijn kleutertijd had weggenomen. Vandaar dat ik heel graag het nieuwe boek ‘Wat ik eerder had willen weten’ wilde lezen.

Marian Mudder is actrice, schrijfster, coach en therapeut. Jarenlang kampt ze met angst en onzekerheid en ondervindt hier hinder van in het dagelijkse leven. Een zoektocht met tal van therapieën en het lezen van vele zelfhulpboeken volgt. Dit boek is een soort van samenvatting van de kennis en wijsheid die ze gedurende jaren heeft verzameld. Het boek geeft je handvatten om jezelf te helpen, want dat geeft Marian duidelijk aan, alleen het boek lezen gaat je niet verder helpen, je moet het boek zien als een werkboek en je inzichten in de praktijk brengen.

Het is een heel overzichtelijk boek met duidelijke uitleg over angst, je ego, je verschillende breinen, EFT, gevoel, zelfcompassie, notities aan jezelf en oefeningen.

We denken dat we ons denken zijn en dat alles wat we denken een keiharde waarheid is, maar je denken is niet wie je bent

Het boek wordt ondersteund met een aantal filmpjes die op haar eigen website te bekijken met onder andere een hele duidelijke basis uitleg van EFT. Ik kan wel zeggen dat van alle zelfhulpboeken die ik tot nu toe heb gelezen beide boeken van Marian Mudder er voor mij qua duidelijke uitleg en toepasbaarheid bovenuit schieten.

Veel bekekenGeplaatst op

in

door