Zonnegloren

Zojuist het boekje Zonnegloren, samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk, uitgelezen. Dit boekje werd in de maand juni uitgereikt bij besteding van €15,- aan boeken, ter bevordering van het lezen in de zomer.

Zelf lees ik eigenlijk zelden korte verhalen en daarom vond ik het juist leuk om dit middels zo’n geschenkboekje een keer te doen. Het voorwoord van Matthijs van Nieuwkerk was erg leuk om te lezen, hij weet zijn enthousiasme over het korte verhaal goed over te brengen.

Niet alle korte verhalen spraken me aan, maar dat kan ook niet, zoveel mensen zoveel smaken natuurlijk. Wat dat betreft was het een goede variatie van verschillende korte verhalen. Het verhaal dat er voor mij echt uitsprong wat het verhaal van Heleen van Royen. Het is een ontroerend verhaal over de begrafenis van haar vader en haar moeder, waarbij Heleen oud zeer samen laten komen met de recente rouw om haar moeder. Het is zo liefdevol en mooi geschreven, ik vond dit verhaal met stip de verrassing van dit boekje. Daarnaast vond ik het verhaal van Margriet de Moor ook erg mooi, gevoelig en kwetsbaar. 

Zeker de moeite waard om dit boekje te lezen en ervaar welk verhaal jou het meeste aanspreekt. 

Veel bekekenGeplaatst op

in

door