Een lege plek – Sophie Wester

Birgit Zilver is een gerenommeerde fertiliteitsarts en ze runt samen met haar zakelijke compagnon Johan een zeer succesvolle vruchtbaarheidskliniek. Birgit gaat heel ver om de goede resultaten zo hoog mogelijk te houden, na een mislukte vruchtbaarheidspoging zit ze er bovenop dat men weer een nieuwe poging gaat doen in de kliniek en hier is ze zeer vasthoudend in. Birgit heeft de afgelopen jaren zo hard gewerkt om haar carrière op te bouwen dat haar prive-leven amper iets voorstelt. Ze is single en heeft één goede vriend, haar buurman Mathieu.

Wanneer haar ex-vriend Sander haar benadert voor hulp bij de kinderwens van hem en zijn vrouw Annabel, voelt Birgit zich zo overvallen door het verzoek dat ze ermee instemt en er te ver in meegaat. Birgit snapt achteraf zelf niet dat zo zich zo snel heeft laten inpalmen door Sander en al snel moet ze meerdere regels overtreden wat haar een zeer ongemakkelijk gevoel geeft. Als ze daarna wordt bedreigd en deze bedreigingen steeds ernstigere vormen aannemen raakt haar gestructureerde leven steeds verder ontwricht.

Na het lezen van ‘Moordende Hitte’, het debuut van het schrijversduo achter Sophie Wester, was ik erg benieuwd naar het lezen van ‘Een lege plek’. Persoonlijk vind ik dat het duo met dit tweede boek een hele sterke thriller heeft neergezet en dat ze een flinke vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van hun eerste boek.

Het verhaal opent met een spannende proloog zodat je meteen getriggerd bent om verder te lezen. De schrijfstijl is heel pakkend en beeldend en het tempo ligt hoog, dit zorgde ervoor dat ik door het verhaal heen vloog, ik wilde continu verder blijven lezen. Het verhaal is geschreven vanuit drie personages: Birgit, Annabel en Birgit’s stalker, ik vind het zelf altijd prettig om vanuit verschillende personages te lezen in een thriller, dit kan echt wat toevoegen aan het verhaal en dat is hier ook het geval. Ik vond de karakters goed uitgewerkt, grappig genoeg had ik niet altijd sympathie voor Birgit, ze kwam met regelmaat afstandelijk over onder andere ook tegen haar vader, maar je hoeft ook niet altijd sympathie te hebben voor de hoofdpersoon, het is ook wel leuk als dat een beetje schuurt. Het plot vond ik zelf heel verrassend en goed gevonden. Ik heb genoten van dit boek en ga dit schrijversduo zeker in de gaten houden.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door