Het weesmeisje – Anne Jacobs

Flaptekst
Augsburg, 1913. Het jonge weesmeisje Marie voegt zich als keukenmeid bij het personeel van het imposante landhuis van de familie Melzer, die in de textiel hun fortuin hebben verdiend. Tussen de hardwerkende bedienden probeert Marie haar plek te vinden. Katharina, de mooie, jongste dochter van de Melzers, bereidt zich op datzelfde moment voor op het balseizoen. Einde- lijk zal ze aan de buitenwereld worden voorgesteld. Haar broer Paul, de erfgenaam van de familie, lijkt zich afzijdig te houden en geeft de voorkeur aan zijn studentenleven in München… totdat hij Marie ontmoet. Het weesmeisje is een heerlijke reis naar een prachtige villa uit de vorige eeuw, waar tussen de keurig gedekte tafels en de chic geklede dames liefdes, intriges en geheimen broeien.

Mijn mening
Ik las vooraf veel wisselende dingen over dit boek, maar zoals zo vaak blijkt dat smaken verschillen :-). In het begin moest ik even in het verhaal komen, het begon voor mij wat verwarrend met veel personages. Maar naarmate het verhaal vorderde, vond ik het een heerlijk meeslepend verhaal met boeiende karakters. Met name het levensverhaal van Marie maakt dat je continu verder wil lezen en wil weten hoe de vork in de steel zit. De schrijfster zet een mooi sfeerbeeld neer van hoe het er omstreeks 1913 aan toe ging met verschillende rangen en standen in het huishouden van een rijke familie.

Het einde van het verhaal zorgt ervoor dat je zin hebt om het tweede deel te gaan lezen want je voelt aan alles dat er nog heel veel speelt en nog veel staat te gebeuren.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door