Mooie Moorden 3 Kwade Hoek – Tica Morgan

De carrière van Zoë Janssen, rechercheur op het eiland Goeree-Overflakkee, neemt ineens een vaart als een langgekoesterde wens van haar uitkomt. Ze mag voor het eerst assisteren als profiler bij een grote zaak van een rechercheteam in Rotterdam. Er zijn inmiddels twee prostituees bedwelmd en verminkt achtergelaten in twee verschillende hotelkamers. Het frappante is dat de moordenaar heel zorgvuldig en op zijn eigen manier zorgzaam te werk gaat. Alhoewel Zoë het heel spannend vindt om als profiler aan de slag te gaan, blijkt dat de combinatie rechercheur en profiler in haar voordeel werkt. Wie is de dader en waarom komt hij tot deze expliciete daden, wat is zijn motief? Gaandeweg wordt deze zaak steeds persoonlijker als ook haar eigen zus bij de zaak betrokken raakt.

Ondertussen slaat de twijfel over haar liefdesleven toe, heeft ze eindelijk de man waar ze zo naar verlangt, wordt ze er onrustig van. Sven van der Linde, de ontsnapte tbs-er houdt haar ook nog steeds bezig en stuurt met regelmaat een cryptische code. Zoë verwacht dat de codes samen leiden naar een hint vanaf waar het ‘spel’ tussen haar en Sven moet gaan beginnen…

Waar ik het tweede deel iets vond tegen vallen ervoer ik het tegenovergestelde met dit derde deel van de Mooie Moorden serie. De balans tussen privé en zakelijk was mooi verdeeld en er zat heel veel spanning en vaart in het verhaal. Bovendien neemt de spanning in de verhaallijn van tbs-er Sven van der Linde heel erg toe en het open einde is enorm spannend. Kortom ik heb genoten van dit derde deel en ga weer snel verder met deel 4. 

Veel bekekenGeplaatst op

in

, ,

door