Vonne van der Meer – Take 7

Take7 - Vonne van der Meer

Het verhaal
Hij moet de film kunnen maken die hem voor ogen staat. Haar betrokkenheid kent geen grenzen.

Los Baños de Calderón, een slaperig gehucht in Andalusië, wordt opgeschrikt door de komst van een Deense filmmaker. De burgemeester van het in verval geraakte kuuroord ziet zijn kans schoon: deze man moet het dorp weer op de kaart zetten. Als de beelden van het zwavelbad, van witte huizen en bloeiende sinaasappelbomen over de hele wereld te zien zijn geweest, zullen de toeristen het plaatsje vanzelf weer weten te vinden.
De kunstenaar – op zijn beurt – heeft ook zo zijn plannen met het dorp en zijn bewoners. Hij krijgt een geniaal idee. Een Nederlandse vrouw, die in een dal buiten het dorp woont, treedt op als tolk, bemiddelaar. Zij gelooft in het talent van de Deen. Als geen ander.

Mijn mening
Boeken als ‘Eilandgasten’, ‘De avondboot’ en ‘Het laatste seizoen’ van Vonne van der Meer behoren tot mijn favoriete boeken. Ook ‘Ik verbind u door’ vond ik erg mooi. Om die reden was ik ook weer benieuwd naar ‘Take 7’ van Vonne van der Meer.

In het begin van het verhaal verbaas je je over het bedrog van de Deen Lars, aangezien hij helemaal geen Deense filmmaker is. Gaandeweg het verhaal krijg je echter veel sympathie voor Lars, je begrijpt zijn beweegredenen en het feit dat hij niet alléén uit eigen belang het bedrog opzet. Dit vindt ik het mooie aan de schrijfstijl van Vonne van der Meer.

Ondanks mijn hoge verwachtingen stelt ‘Take 7’ niet teleur. Vonne van der Meer weet weer op treffende wijze en gedetailleerd de gedachtegang van de hoofdpersonen te omschrijven.

Op de achterflap van het boek staat: ‘Take 7’ is een verhaal over verlangen. Verlangen naar aandacht, naar liefde, naar overgave. Dit is een zeer treffende korte omschrijving van de essentie van het verhaal.

Veel bekekenGeplaatst op

in

,

door